Търсите леко, освежаващо и толкова питателно ястие, което да освежи лятната ви трапеза? Не търсете нищо друго освен нашата невероятна гръцка салата с паста! Тази жизнена рецепта не само е пълна с вкус, но и с важни витамини и минерали, за да се чувствате по най-добрия начин през целия сезон.
Откажете се от тежките ястия и прегърнете ободряващия дух на лятото със салата, която подхранва тялото ви. Нашата гръцка макаронена салата съдържа възхитителна комбинация от богата на фибри пълнозърнеста паста, свежи сезонни зеленчуци като краставица и чушка и богати на протеини съставки като маслини и натрошено сирене фета. Този перфектен баланс осигурява устойчива енергия през целия ден, като ви държи съсредоточени и готови да се справите с всичко, което лятото ви поднесе.
Но ползите не спират дотук! Включихме сочни домати, пълни с витамин С - мощен антиоксидант, който поддържа имунната система и помага на кожата ви да сияе. Освен това капката от нашия полезен за сърцето зехтин добавя малко здравословни мазнини, като същевременно доставя важни витамини като витамин Е, известен със свойствата си да защитава клетките.
Готови ли сте да отпразнувате едно лято, изпълнено със здраве и вкус? Потопете се в нашата рецепта за гръцка макаронена салата и открийте ястие, което е толкова вкусно, колкото и полезно за вас!
Готвене с CELEBRATE - Гръцка салата с паста
Изработва: 16 порции | Време за приготвяне: 15 минути | Време за готвене: 15 минути |
Съставки
-
3 с. л. червен винен оцет
-
2 с. л. пресен лимонов сок
-
1/3 чаша зехтин
-
1/2 ч.л. чесън на прах
-
1 ч.л. сушен риган
-
1/2 ч.л. кошерна сол
-
475 мл макаронени изделия orzo, пшенични или безглутенови
-
1/2 чаша разполовени маслини каламата без костилки, плюс 2 с.л. саламура
-
1/3 чаша червен лук, нарязан на малки кубчета
-
3 чаши от 1 голяма английска краставица, нарязана на малки кубчета
-
1 пинта гроздови домати, разрязани наполовина
-
1 оранжева чушка, нарязана на кубчета
-
1/2 чаша сирене фета, нарязано на кубчета
Указания
-
Сложете голяма тенджера с подсолена вода да заври. Добавете орзото и варете според указанията на опаковката за ал денте, като добавите още една минута.
-
Отцедете и изплакнете под студена вода, отцедете.
-
Междувременно в голяма купа смесете съставките на дресинга. Добавете маслините, червения лук и саламурата от маслините и разбъркайте, за да се комбинират.
-
Разбъркайте макароните с краставиците, доматите и чушките и разбъркайте добре. Опитайте за сол и коригирайте, ако е необходимо.
-
Добавете сиренето непосредствено преди сервиране.