Готвене с CELEBRATE - Барове с авокадо и зомби (ВИДЕО)
Пригответе се да потънете в тези лесни, кремообразни и декадентски барове с авокадо. Добавете бонбонени очички и пръски с цвят на Хелоуин за страховито лакомство по време на събирането за Хелоуин или не ги добавяйте и просто се насладете на тези сладки, вкусни барове по всяко време на годината. Те са толкова вкусни, че няма да повярвате колко здравословни са!

| Порции: 16 блокчета | Време за приготвяне: 20 минути | Време за замразяване: 4-6 часа |
Съставки:
Долен слой:
- 1 чаша фурми Medjool (приблизително 10, без костилки)
- 1/2 чаша сурови бадеми
- 4 супени лъжици какао на прах
- 2 супени лъжици кокосово масло
За горния слой
- 2-3 средно големи авокадо (около 3/4 чаша)
- 4 супени лъжици нектар от агаве
- 1 супена лъжица кокосово масло
Инструменти
- блендер или кухненски робот
- Форма за брауни с размери 20 x 20 см
Указания
- Добавете всички съставки за долния слой в блендера или кухненския робот. Пасирайте, докато фурмите станат гладки, а ядките - на малки парченца.
- Изсипете съдържанието в тавичка за брауни с размери 8 x 8 см и с помощта на ръцете си го изгладете на дъното на тавичката.
- Поставете тигана във фризера, докато работите върху горния слой.
- Добавете авокадото в купа и го намачкайте добре с помощта на вилица.
- Изплакнете блендера или кухненския робот и добавете всички съставки за горния слой и пасирайте до пълна гладкост.
- Извадете съда от фризера и изсипете върху долния слой в тава с размери 8 x 8 инча и загладете. Използвайте нож или шпатула, за да загладите горната част.
- Замразете за 4-6 часа или за една нощ, за да стегне.
- Когато сте готови да сервирате, извадете от фризера и оставете да престои 10 минути, преди да нарежете на квадрати. Сервирайте веднага.
Бележки:
Остатъците могат да се съхраняват във фризера. Най-добре е да не ги оставяте да престояват твърде дълго, тъй като горният слой бързо омеква!
Опитайте да добавите бонбонени очи, за да придадете на тези бебета чудовищен привкус!
Авокадото в десерта създава гладка текстура и има невероятен вкус с шоколада.