Mango Пилешкото къри е изблик на аромат, който е вкусен и пълен с важни хранителни вещества. Перфектна за хора на бариатрична диета, тази рецепта предлага задоволителен и здравословен вариант за хранене. Със своята комбинация от сладко манго, пикантно къри и бедни протеини, Mango Пилешко къри е ястие, което ще остави вкусовите ви рецептори доволни.

Едно от многото предимства на тази рецепта е нейната хранителна стойност. Мангото е богато на витамини А и С, а кърито на прах е известно с противовъзпалителните си свойства. Постното пилешко месо осигурява добър източник на протеини, които подпомагат целите ви за отслабване.

Making Mango Пилешко къри у дома е по-лесно, отколкото си мислите. Само с няколко прости съставки и малко време за подготовка можете да се насладите на това ароматно ястие за нула време. Рецептата е разработена така, че да е лесна за изпълнение дори за тези, които са начинаещи в готвенето.
Готвене със СЕЛЕБРАТ - Mango Пилешко къри
| Направете: 6 порции | Време за приготвяне: 10 минути | Време за готвене: 20 минути |
Съставки
- 1 супена лъжица кокосово масло
- 1 средно голяма глава лук, нарязана на ситно
- 4 скилидки чесън, смлени
-
2 супени лъжици джинджифил
-
2 супени лъжици къри на прах
-
1 чаена лъжичка сол
-
1 чаена лъжичка черен пипер
-
3 чаши манго, нарязани
-
400 мл кокосово мляко
-
450 г пилешки гърди
-
1 пакет ориз от карфиол за микровълнова фурна
Начин на приготвяне
- Загрейте кокосово масло в тиган на средна температура, добавете лука, чесъна и джинджифила и задушавайте за 3 минути.
- Прехвърлете сместа в блендер и добавете кърито, сол, черен пипер, 1 чаша манго и кокосово мляко. Пасирайте до гладка смес
- Изсипете соса в тигана и добавете пилешкото месо и 1/2 чаша вода. Покрийте и гответе за 15 минути. Когато пилешките парчета са напълно готови, добавете останалото манго в тигана.
- Изсипете сместа с къри върху ориза от карфиол и сервирайте.