Твърди се, че това е същата салата, която Дженифър Анистън е яла всеки ден на снимачната площадка на "Приятели". Дали наистина е така, или не, няма значение, защото тази салата е много вкусна! Ние я преработихме, като добавихме няколко допълнителни зеленчука и увеличихме количеството на протеините, за да я превърнем в чудесен вариант за хранене на бариатрични пациенти.
Какво да не харесаме? Киноа? Добре. Нахут? Добре. Месо? Добре.
Порции: 4-6 | Време за приготвяне: 25 минути | Време за готвене: 15 минути |
Съставки
- 1 чаша киноа
- 2 чаши вода
- 2 чаши нарязани на кубчета пилешки гърди на скара
- 1 (450 мл) консерва нахут, отцедена и изплакната
- ⅓ чаша червен лук, нарязан на кубчета
- 1 английска краставица, нарязана на кубчета
- 2 чаши нарязан бейби спанак
- ½ чаша натрошено сирене фета
- ¼ чаша нарязани орехи
- ½ чаша нарязан пресен магданоз
- ¼ чаша нарязана прясна мента
Дресинг:
- ¼ чаша лимонов сок
- ¼ чаша зехтин
- Сол и черен пипер на вкус
Указания
- Пригответе киноа: Изплакнете и отцедете киноата. Добавете киноа и вода в малка тенджера и оставете водата да заври. Намалете котлона, след което го покрийте и варете 15 минути. Разбъркайте с вилица и оставете да се охлади за 5-10 минути.
- Добавете останалите съставки на салатата в голяма купа и разбъркайте, за да се смесят.
- Направете дресинга, като разбиете всички съставки.
- Изсипете дресинга върху салатата и разбъркайте. Сервирайте веднага или разпределете в контейнери за бързо и лесно приготвяне на обяд!