Доверието на над 240 000 души

Научно доказано

Отстъпки за обем до 15%

Вашата количка

Ирландско говеждо задушено

Порции: 15 Време за приготвяне: 20-25 минути Време за готвене: 2 часа
Ирландска говежда яхния, подходяща за бариатрици

Това е универсален обрат на ирландската класика - идеален за Деня на Свети Патрик! Променихме класическата версия на задушено говеждо месо и я направихме малко по-подходяща за бариатрици, като намалихме количеството на картофите, увеличихме протеините и добавихме още няколко зеленчука. Тази рецепта може да се приготви и в мигновена тенджера или в глинен съд, в зависимост от времето ви!

Съставки

  • 1 с.л. зехтин
  • 900 г говежди бут - нарязан на кубчета с големина 1 инч, без видимата мазнина
  • 2 с. л. брашно за всички цели
  • 3 с.л. доматено пюре
  • 3 чаши говежди бульон с ниско съдържание на натрий
  • 1 чаша бира Guinness stout - по избор
  • 2 ч.л. сос Уорчестър
  • 1 ч.л. сушена мащерка
  • 2 дафинови листа
  • 1 голям жълт лук, нарязан на големи кубчета
  • 2 големи стръка целина, нарязани на големи кубчета
  • 3 големи моркова, нарязани на големи кубчета
  • 2 златни или червени картофа с кожа, нарязани на големи кубчета
  • ½ чаша замразен грах
  • 225 мл гъби бейби белла, нарязани на филийки
  • 2 скилидки чесън
  • Сол и черен пипер на вкус


Начин на употреба

  1. Поставете фурна или голяма тенджера на средна температура и оставете да се загрее за около 5 минути. Пригответе всички зеленчуци.
  2. Нарежете месото на големи парчета, като отстраните видимата мазнина. Разпределете го на равномерен слой върху дъската за рязане. Поръсете с брашно и разбъркайте, за да се покрие.
  3. Добавете 1 с. л. масло в тенджерата, след което добавете около 10 парчета месо. Не препълвайте тенджерата, защото месото няма да се запържи. Обръщайте на всеки 2 минути, докато се запържи напълно. Вероятно ще се наложи да направите 2-3 партиди. Извадете от тигана и оставете настрана.
  4. Добавете доматеното пюре в тигана и гответе 1-2 минути, за да се развие ароматът. Добавете бирата "Гинес", за да се обезмасли тиганът, като остържете дъното, за да се отделят всички парченца. Добавете говеждия бульон, соса Уорчестър, мащерката и дафиновите листа и върнете месото в тигана. Оставете го да заври, след което намалете температурата до минимум. Гответе на слаб огън в продължение на 2 часа.
  5. Добавете всички зеленчуци и останалите съставки в тенджерата и продължете да варите на слаб огън още един час или докато месото стане много крехко, а зеленчуците омекнат. Подправете със сол и черен пипер на вкус.


Забележка: Бирата не е задължителна, ако решите да я пропуснете, заменете я с още 1 чаша говежди бульон.

Други методи за готвене:

За Crockpot: Пригответе на ниска степен за 6-8 часа.

За Instant Pot: Гответе на висока степен за 60 минути и оставете налягането да се освободи естествено за 15 минути.







Предишна публикация
Следваща публикация

Оставете коментар

Моля, обърнете внимание, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани