Девилените яйца са класическо пролетно предястие или закуска, особено на Великден. Направихме няколко лесни промени, за да направим нашата версия по-благоприятна за вашата бариатрична диета. Намалихме мазнините, увеличихме протеините и все още са достатъчно вкусни, за да ги споделите с приятелите и семейството си!
Порции: 6-8 | Време за приготвяне: 25 минути | Време за готвене: 10 минути |
Съставки
- 8 големи яйца
- 2 с.л. обикновено гръцко кисело мляко
- 2 с.л. лека майонеза
- 2 ч.л. дижонска горчица
- 1 с.л. кисели краставички
- 1/4 ч.л. сушен копър
- 1 ч.л. ситно нарязан лук
- 1-2 щрихи лют сос *По избор
- Сол и черен пипер на вкус
- Паприка и лук за украса
Указания
- Сварете яйцата твърдо: Поставете яйцата на един слой в голяма тенджера. Добавете достатъчно вода, за да покрие яйцата на 2 - 5 см. Поставете на силен огън и оставете да заври. Варете в продължение на 10 минути. Извадете яйцата от тенджерата и ги поставете в ледена баня. Оставете ги да се охладят напълно.
- Обелете яйцата и ги разрежете наполовина. Отстранете жълтъка и го поставете в отделна купа.
- Към жълтъците добавете гръцкото кисело мляко, майонезата, горчицата, киселите краставички, копъра, лука и лютия сос. Разбийте до пълна гладкост.
- Върнете по 1 с.л. от жълтъчната смес във всеки от белтъците. Гарнирайте с нарязан лук и поръсете с червен пипер.