Доверието на над 240 000 души

Научно доказано

Отстъпки за обем до 15%

Вашата количка

Високопротеинова супа Pasta e Fagioli

Bowl of Pasta e Fagioli Soup for bariatric surgery patients

Пренесете се в Италия с купа Pasta e Fagioli (в превод: паста и боб). Тази класическа италианска супа е богата на протеини, пълна с месо, обилни зеленчуци, крехка паста и тонове аромат. За да направим тази рецепта по-подходяща за бариатрици, увеличихме количеството на протеините, намалихме количеството на пастата и добавихме допълнителни зеленчуци! Готова за по-малко от 40 минути, тази лесна за приготвяне супа е перфектната храна за утеха, която да добавите към ротацията си за хладните зимни вечери.

Направете 15 порции
Време за готвене: 35 - 40 минути


Съставки: 1:

  • 1 с.л. зехтин
  • 900 г 99% постно смляно говеждо месо
  • 1 голям жълт лук, нарязан на кубчета
  • 2 големи моркова, нарязани на кубчета
  • 2 ребра целина, нарязани на кубчета
  • 2 скилидки чесън, смлени
  • 1 с. л. италиански подправки
  • 1 - 850 мл консерва смачкани домати
  • 1 - 450 мл консерва домати на кубчета, неизцедени
  • 2 - 450 мл консерви бял боб, отцедени
  • 4 чаши пилешки бульон
  • 1 чаша сушена паста (лакти или диталини)
  • 2 чаши кейл, нарязан на ситно
  • 120 ml нискомаслена извара, пасирана до гладка смес
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. Добавете олио в голям съд за бульони, оставете да се загрее за 1-2 минути. Добавете говеждото месо и го раздробете на малки парчета в тигана. Гответе, докато напълно покафенее.
  2. Добавете лука, целината и морковите. Гответе 5 минути, докато омекнат.
  3. Добавете чесъна, смачканите домати, доматите, нарязани на кубчета, белия боб и пилешкия бульон. Оставете да заври и оставете да къкри в продължение на 10 минути.
  4. Добавете пастата и зелето и гответе още 10 минути или докато пастата се свари. Това е гъста супа, но ако стане прекалено гъста, добавете 1 чаша вода.
  5. Отстранете от огъня и разбъркайте пасираната извара. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Предишна публикация
Следваща публикация

Оставете коментар

Моля, обърнете внимание, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани