Пренесете се в Италия с купа Pasta e Fagioli (в превод: паста и боб). Тази класическа италианска супа е богата на протеини, пълна с месо, обилни зеленчуци, крехка паста и тонове аромат. За да направим тази рецепта по-подходяща за бариатрици, увеличихме количеството на протеините, намалихме количеството на пастата и добавихме допълнителни зеленчуци! Готова за по-малко от 40 минути, тази лесна за приготвяне супа е перфектната храна за утеха, която да добавите към ротацията си за хладните зимни вечери.
Направете 15 порции
Време за готвене: 35 - 40 минути
Съставки: 1:
- 1 с.л. зехтин
- 900 г 99% постно смляно говеждо месо
- 1 голям жълт лук, нарязан на кубчета
- 2 големи моркова, нарязани на кубчета
- 2 ребра целина, нарязани на кубчета
- 2 скилидки чесън, смлени
- 1 с. л. италиански подправки
- 1 - 850 мл консерва смачкани домати
- 1 - 450 мл консерва домати на кубчета, неизцедени
- 2 - 450 мл консерви бял боб, отцедени
- 4 чаши пилешки бульон
- 1 чаша сушена паста (лакти или диталини)
- 2 чаши кейл, нарязан на ситно
- 120 ml нискомаслена извара, пасирана до гладка смес
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Добавете олио в голям съд за бульони, оставете да се загрее за 1-2 минути. Добавете говеждото месо и го раздробете на малки парчета в тигана. Гответе, докато напълно покафенее.
- Добавете лука, целината и морковите. Гответе 5 минути, докато омекнат.
- Добавете чесъна, смачканите домати, доматите, нарязани на кубчета, белия боб и пилешкия бульон. Оставете да заври и оставете да къкри в продължение на 10 минути.
- Добавете пастата и зелето и гответе още 10 минути или докато пастата се свари. Това е гъста супа, но ако стане прекалено гъста, добавете 1 чаша вода.
- Отстранете от огъня и разбъркайте пасираната извара. Подправете със сол и черен пипер на вкус.