Доверието на над 240 000 души

Научно доказано

Отстъпки за обем до 15%

Вашата количка

Лист тиган сьомга Stir Fry

Изтегляне на рецепта

Test Image

Ястията в тавичка са чудесно допълнение към всеки делничен режим. Те са бързи, ефикасни и правят почистването лесно. Нашата рецепта съчетава всички любими части на класическото пържено ястие, но с лесен домашен сос! Можете да опитате тази рецепта с пилешко, свинско или растителен вариант като тофу.

Сервира се: 4

Време за приготвяне 10 минути

Време за готвене 25 минути

Съставки:

  • 475 мл прясна сьомга, нарязана на кубчета

  • 2 чаши нарязани розички броколи

  • 1 червена или жълта чушка, нарязана на филийки

  • 1 чаша моркови на пръчици

  • 1жълт лук, нарязан на филийки

  • 1 чаша снежен грах, с отстранен край

  • Сол и черен пипер на вкус


Сос
  • ¼ чаша соев сос с ниско съдържание на натрий

  • 3 супени лъжици вода

  • 3 с.л. кленов сироп без захар

  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно

  • ½ ч.л. смлян джинджифил

  • 2 ч.л. царевично нишесте


Указания

  1. Загрейте фурната до 215°С. Постелете лист за печене с фолио и го напръскайте с незалепващ спрей за готвене.
  2. Пригответе и нарежете всички зеленчуци, нарежете сьомгата на кубчета с дължина 2,5 см и ги оставете настрана. Поставете всички зеленчуци на равномерен слой върху листа за печене. Овкусете със сол и черен пипер.
  3. Печете в предварително загрята фурна за 15 минути. Извадете от фурната и добавете парчетата сьомга върху листа за печене.
  4. Поставете обратно във фурната и печете за 10 минути или докато сьомгата се сготви.
  5. Докато зеленчуците се пекат, разбъркайте съставките на соса в малка тенджера. Гответе за 2-4 минути, докато сосът се сгъсти.
  6. Извадете тавата от фурната и залейте със соса сьомгата и зеленчуците.
  7. Сервирайте върху кафяв ориз, киноа или ориз от карфиол.
Предишна публикация
Следваща публикация

Оставете коментар

Моля, обърнете внимание, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани