Ястията в тавичка са чудесно допълнение към всеки делничен режим. Те са бързи, ефикасни и правят почистването лесно. Нашата рецепта съчетава всички любими части на класическото пържено ястие, но с лесен домашен сос! Можете да опитате тази рецепта с пилешко, свинско или растителен вариант като тофу.
Сервира се: 4
Време за приготвяне 10 минути
Време за готвене 25 минути
Съставки:
-
475 мл прясна сьомга, нарязана на кубчета
-
2 чаши нарязани розички броколи
-
1 червена или жълта чушка, нарязана на филийки
-
1 чаша моркови на пръчици
-
1жълт лук, нарязан на филийки
-
1 чаша снежен грах, с отстранен край
-
Сол и черен пипер на вкус
Сос
-
¼ чаша соев сос с ниско съдържание на натрий
-
3 супени лъжици вода
-
3 с.л. кленов сироп без захар
-
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
-
½ ч.л. смлян джинджифил
-
2 ч.л. царевично нишесте
Указания
- Загрейте фурната до 215°С. Постелете лист за печене с фолио и го напръскайте с незалепващ спрей за готвене.
- Пригответе и нарежете всички зеленчуци, нарежете сьомгата на кубчета с дължина 2,5 см и ги оставете настрана. Поставете всички зеленчуци на равномерен слой върху листа за печене. Овкусете със сол и черен пипер.
- Печете в предварително загрята фурна за 15 минути. Извадете от фурната и добавете парчетата сьомга върху листа за печене.
- Поставете обратно във фурната и печете за 10 минути или докато сьомгата се сготви.
- Докато зеленчуците се пекат, разбъркайте съставките на соса в малка тенджера. Гответе за 2-4 минути, докато сосът се сгъсти.
- Извадете тавата от фурната и залейте със соса сьомгата и зеленчуците.
- Сервирайте върху кафяв ориз, киноа или ориз от карфиол.