Доверието на над 240 000 души

Научно доказано

Отстъпки за обем до 15%

Вашата количка

Въздушен фритюрник карфиол хапки


Забравете за мазните ястия за вкъщи! Тези хрупкави хапки от карфиол от фритюрник са промяна в играта. Те са изключително лесни за приготвяне, пълни с вкус и са идеална здравословна закуска или предястие. Освен това са изненадващо засищащи и ще ви накарат да се чувствате сити и енергични.

Въздушният фритюрник прави магията си, като циркулира горещ въздух около карфиола, заздравявайки краищата му, а вътрешността му остава мека и идеално сготвена. Резултатът? Закуска, която е трудно да спреш да ядеш!

Ако искате да добавите повече зеленчуци към диетата си, без да правите компромис с вкуса, тези хапки от карфиол във фритюрник са отговорът. Те са перфектната комбинация от хрупкава и пикантна вкусотия във всяка хапка.

Гледайте видеото "Готвене с Celebrate" по-долу за пълната рецепта:

Готвене с CELEBRATE - хапки от карфиол във фритюрник


Направете: 4 порции Време за приготвяне: 5 мин. Време за готвене: 15 мин.


Съставки

  • 1 глава пресен карфиол

  • ½ ч.л. кошерна сол (или сол на вкус)

  • ½ ч.л. пушен червен пипер

  • ½ ч.л. куркума

  • ½ ч.л. кимион

  • ½ ч.л. смляна горчица

  • ½ ч.л. риган

  • ½ ч.л. лук на прах

  • ½ ч.л. чесън на прах

  • ½ ч.л. черен пипер

  • 1,5 с.л. растително масло


Начин на употреба

  1. Изрежете карфиола и го нарежете на парчета с големина от 3 до 5 см. Добавете го в голяма купа.
  2. Смесете всички сухи съставки, оставете настрана.
  3. Объркайте парчетата карфиол с растителното масло и добавете сместа от подправки. Разбъркайте добре, за да се покрие всичко.
  4. Загрейте фритюрника за 5 минути на 200 °C.
  5. Поставете подправения карфиол в кошницата на фритюрника или върху тава и пържете на 200 °Cза 15 минути, като разбърквате или разклащате кошницата 2-3 пъти по време на готвенето, за да постигнете равномерно покафеняване.
  6. Извадете от фритюрника и сервирайте веднага.


Предишна публикация
Следваща публикация

Оставете коментар

Моля, обърнете внимание, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани