Забравете за мазните ястия за вкъщи! Тези хрупкави хапки от карфиол от фритюрник са промяна в играта. Те са изключително лесни за приготвяне, пълни с вкус и са идеална здравословна закуска или предястие. Освен това са изненадващо засищащи и ще ви накарат да се чувствате сити и енергични.
Въздушният фритюрник прави магията си, като циркулира горещ въздух около карфиола, заздравявайки краищата му, а вътрешността му остава мека и идеално сготвена. Резултатът? Закуска, която е трудно да спреш да ядеш!
Ако искате да добавите повече зеленчуци към диетата си, без да правите компромис с вкуса, тези хапки от карфиол във фритюрник са отговорът. Те са перфектната комбинация от хрупкава и пикантна вкусотия във всяка хапка.
Гледайте видеото "Готвене с Celebrate" по-долу за пълната рецепта:
Готвене с CELEBRATE - хапки от карфиол във фритюрник
Направете: 4 порции | Време за приготвяне: 5 мин. | Време за готвене: 15 мин. |
Съставки
-
1 глава пресен карфиол
-
½ ч.л. кошерна сол (или сол на вкус)
-
½ ч.л. пушен червен пипер
-
½ ч.л. куркума
-
½ ч.л. кимион
-
½ ч.л. риган
-
½ ч.л. лук на прах
-
½ ч.л. чесън на прах
-
½ ч.л. черен пипер
-
1,5 с.л. растително масло
Начин на употреба
- Изрежете карфиола и го нарежете на парчета с големина от 3 до 5 см. Добавете го в голяма купа.
- Смесете всички сухи съставки, оставете настрана.
- Объркайте парчетата карфиол с растителното масло и добавете сместа от подправки. Разбъркайте добре, за да се покрие всичко.
- Загрейте фритюрника за 5 минути на 200 °C.
- Поставете подправения карфиол в кошницата на фритюрника или върху тава и пържете на 200 °Cза 15 минути, като разбърквате или разклащате кошницата 2-3 пъти по време на готвенето, за да постигнете равномерно покафеняване.
- Извадете от фритюрника и сервирайте веднага.