Бариатричната купа с пролетни рулца съдържа всички най-добри части на свежите пролетни рулца, без да се налага да ги сглобявате на рулца. Точно толкова вкусен, колкото и оригиналът, този деконструиран вариант на традиционното пролетно руло е пълен с пресни моркови, зеле, чушки, краставици и лукчета. След това е гарнирано с изключително ароматен, сочен фъстъчен сос с кориандър. Не сте почитатели на кориандъра? Няма проблем, просто го пропуснете, за да получите също толкова апетитен фъстъчен сос!
Тези свежи и здравословни купички с пролетни рулца са бързи и лесни, което ги прави идеалното пролетно или лятно ястие за натоварена вечеря през седмицата или за приготвяне на обяд.
Порции: 4 | Време за приготвяне: 30 минути | Време за готвене: 10 минути |
Съставки:
- 225 мл оризова юфка вермичели
- 475 мл сварено пилешко месо, скариди или тофу
- 1 чаша настъргано зеле
- ½ чаша настърган морков
- 1 червена чушка, нарязана на тънки филийки
- 1 английска краставица, нарязана на филийки
- 2 лука, нарязани на тънки филийки
- ½ чаша печени фъстъци, грубо нарязани
- По избор: 1 чаша размразено едамаме, нарязано манго или авокадо
За соса
- ½ чаша фъстъчено масло на прах
- ¼ чаша вода
- 2 супени лъжици соев сос с ниско съдържание на натрий
- 1 с.л. оризов оцет
- ½ - 1 с.л. чили чеснов сос (самбал), използвайте по-малко, ако сте чувствителни към подправки
- 1 скилидка чесън, смлян или настърган смлян джинджифил
- 2 с.л. кориандър, ситно нарязан
Начин на приготвяне
- Сварете оризовата юфка според указанията на опаковката и я оставете настрана да се охлади. Пригответе всички зеленчуци.
- За да приготвите соса, добавете всички съставки в малка купа и ги разбийте, за да се смесят. Ако сосът е твърде гъст, добавете до 2 с.л. вода.
- За да сглобите купата, добавете оризовата юфка и протеините на дъното на купа. Отгоре добавете зеленчуци по желание. Отгоре добавете фъстъци, нарязан кориандър и лук.
- Капнете 2 с.л. от соса върху купата и сервирайте.
**Ако приготвяте храната, сглобете купата в херметически затворен съд, отделно от соса. Полейте я със соса преди хранене.