Вечерите през седмицата често са забързани и ястията с една тенджера могат да бъдат истинско спасение! Тази рецепта за пиле с една тенджера комбинира постни протеини като пилешко, пълнозърнести храни като киноа или кафяв ориз и много хранителни зеленчуци, за да имате питателна и задоволителна храна за нула време!
Порции: 6 | Време за приготвяне: 15 | Време за готвене: 25 |
Съставки:
- 1 200 г обезкостени пилешки гърди без кожа, нарязани на кубчета
- 1 чаша киноа, изплакната и отцедена
- 1 средно голяма глава лук, нарязана на кубчета
- 1 голям морков, нарязан на ситно
- 2 скилидки чесън, смлени
- 2 чаши пилешки бульон с ниско съдържание на натрий
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 ч.л. италиански подправки
- 1 лимон, сок и кора
- 2 чаши замразен рижиран карфиол
- 1 чаша замразен грах
- 2 чаши бейби спанак, нарязан на ситно
- ½ чаша обикновено гръцко кисело мляко
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Загрейте фурна или голяма тенджера на средна температура. Добавете 2 с. л. зехтин в тигана и оставете да се загрее. Добавете пилешкото на един слой и оставете да покафенее от всички страни. Извадете го от тигана и го оставете настрана.
- Добавете лука и морковите в тенджерата. Гответе за 1-2 минути или докато леко омекнат. Добавете чесъна и гответе още една минута.
- Добавете киноата в тигана и разбъркайте, за да се покрие с маслото. Налейте пилешкия бульон и върнете пилето в тигана. Добавете всички подправки, лимоновия сок и лимоновата кора. Покрийте и гответе 15 минути или докато киноата омекне.
- Добавете в тигана замразения ориз с карфиол, замразения грах, замразените броколи и спанак. Разбъркайте, за да се смесят, покрийте и гответе още 5 минути.
- След 5 минути добавете гръцкото кисело мляко и разбъркайте, за да се комбинира. Подправете със сол и черен пипер на вкус!