
Заредена с хрупкави зеленчуци, печено кашу и висока доза протеини с добавянето на пилешко месо и едамаме, тази салата с кашу ще ви накара да пожелаете салата! Опитайте само един ядков, леко сладък сусамов цитрусов дресинг и ще искате да оближете цялата купа. Просто е толкова вкусна!
Готвене с CELEBRATE - Салата с кашу (ВИДЕО)
| Порции: 4 | Време за приготвяне: 30 минути |
Съставки:
- ½ глава зелено зеле, настъргана на ситно
- ½ глава червено зеле, настъргана на ситно
- 1 връзка зелен лук, нарязана на филийки
- 2 чаши настъргано пилешко месо
- 2 чаши обелен едамаме
- 1 чаша моркови на пръчици
- ½ червена чушка, нарязана на филийки
- 1 чаша печено кашу
- 1 чаша хрупкави юфка чоу мейн
- 1 чаша нарязан кориандър
Сусамов цитрусов дресинг
- ¼ чаша зехтин
- Сок и кора от 1 портокал
- 2 супени лъжици оризов оцет
- 1 с.л. мед
- 1 с.л. препечено сусамово масло
- 1 с.л. соев сос с ниско съдържание на натрий
- ½ ч.л. чесън на прах
- Щипка сусамови семена
Начин на употреба
- За дресинга поставете всички съставки в малка купа и ги разбийте, докато се смесят добре.
- Поставете съставките на салатата в голяма купа и разбъркайте, за да се комбинират. Добавете около половината от дресинга и разбъркайте. Добавете още дресинг по желание и сервирайте веднага.
Забележка: Ако планирате да приготвите салатата предварително, отделете дресинга и го разбъркайте преди сервиране.