Отдайте се на нашата ароматна и подходяща за бариатрични заболявания салата с пържола на скара, която съчетава крехка, маринована пържола с хрупкави зелени зеленчуци, краставици, чери домати, синьо сирене и препечени пекани, забъркани в любимия ви балсамов винегрет. Печенето на пържолата на скара увеличава максимално вкуса ѝ и премахва необходимостта от включване на фурната през горещите летни вечери. Тази освежаваща и засищаща салата е идеалният избор за здравословно и лесно седмично ястие, като същевременно е достойна за впечатляващ вариант за забавление, защото е прекалено красива, за да не я споделите!
Порции: 4 | Време за приготвяне: 30 | Време за приготвяне: 20 |
Съставки
За пържолата:
- 1 450 г постна флангова пържола, видимата мазнина е отстранена.
- 1 зелен лук, нарязан на ситно
- 2 скилидки чесън, смлени
- ¼ чаша кориандър, нарязан на ситно
- 2 с. л. олио
- 1 ч.л. подправка за пържоли Монреал (или предпочитана подправка за пържоли)
За салатата:
- 1 пакет пролетни зелени миксове
- ½ английска краставица, нарязана на филийки
- 1 чаша чери домати, разрязани наполовина
- ¼ чаша натрошено синьо сирене
- ¼ чаша препечени пекани
- Балсамов винегрет по ваш избор
Указания
- Поставете фланк пържолата в торбичка с цип. Добавете нарязания зелен лук, чесъна, кориандъра, подправката за пържоли и олиото в торбичката. Затворете ципа и покрийте месото с маринатата. Оставете месото да се маринова за поне 30 минути или до една нощ.
- Изпечете месото на грил на средно висока температура за 5-7 минути от всяка страна в зависимост от желаната степен на готовност. Извадете го от грила и оставете да почине поне 10 минути.
- Пригответе салатата, като подредите марулята, краставиците, синьото сирене и пеканите в голяма купа. Объркайте с дресинга непосредствено преди сервиране.
- За да сервирате, нарежете пържолата на филийки с дължина 0,5 см и я подредете върху салатата.