Доверието на над 240 000 души

Научно доказано

Отстъпки за обем до 15%

Вашата количка

Салата с пържола на скара

Bariatric Friendly Grilled Steak Salad - Bariatric Recipes - Celebrate Vitamins

Отдайте се на нашата ароматна и подходяща за бариатрични заболявания салата с пържола на скара, която съчетава крехка, маринована пържола с хрупкави зелени зеленчуци, краставици, чери домати, синьо сирене и препечени пекани, забъркани в любимия ви балсамов винегрет. Печенето на пържолата на скара увеличава максимално вкуса ѝ и премахва необходимостта от включване на фурната през горещите летни вечери. Тази освежаваща и засищаща салата е идеалният избор за здравословно и лесно седмично ястие, като същевременно е достойна за впечатляващ вариант за забавление, защото е прекалено красива, за да не я споделите!


Порции: 4 Време за приготвяне: 30 Време за приготвяне: 20

Съставки

За пържолата:

  • 1 450 г постна флангова пържола, видимата мазнина е отстранена.
  • 1 зелен лук, нарязан на ситно
  • 2 скилидки чесън, смлени
  • ¼ чаша кориандър, нарязан на ситно
  • 2 с. л. олио
  • 1 ч.л. подправка за пържоли Монреал (или предпочитана подправка за пържоли)

За салатата:

  • 1 пакет пролетни зелени миксове
  • ½ английска краставица, нарязана на филийки
  • 1 чаша чери домати, разрязани наполовина
  • ¼ чаша натрошено синьо сирене
  • ¼ чаша препечени пекани
  • Балсамов винегрет по ваш избор

Указания

  1. Поставете фланк пържолата в торбичка с цип. Добавете нарязания зелен лук, чесъна, кориандъра, подправката за пържоли и олиото в торбичката. Затворете ципа и покрийте месото с маринатата. Оставете месото да се маринова за поне 30 минути или до една нощ.
  2. Изпечете месото на грил на средно висока температура за 5-7 минути от всяка страна в зависимост от желаната степен на готовност. Извадете го от грила и оставете да почине поне 10 минути.
  3. Пригответе салатата, като подредите марулята, краставиците, синьото сирене и пеканите в голяма купа. Объркайте с дресинга непосредствено преди сервиране.
  4. За да сервирате, нарежете пържолата на филийки с дължина 0,5 см и я подредете върху салатата.




Предишна публикация
Следваща публикация

Оставете коментар

Моля, обърнете внимание, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани