Доверието на над 240 000 души

Научно доказано

Отстъпки за обем до 15%

Вашата количка

Сладки и опушени бургери от сьомга

Salmon burger on a plate | Sweet and Smoky Salmon Burgers | Bariatric Recipes

Запознайте се с новата си вечеря - сладки и опушени бургери от сьомга. Малко сладко, малко дим и малко подправки - тези бургери съчетават сочна сьомга, овкусена с чесън, чипотле и кориандър, с кремообразен, леко пикантен сос адобо. Сервирайте върху пълнозърнеста кифла или салатено фолио с нарязани домати и лук. Тези вкусни бургери със сьомга са лесни за приготвяне, преливат от аромат и са готови за по-малко от час за лесно седмично хранене.


Направете: 4-6 бургера Време за приготвяне: 25 минути Време за готвене: 10 минути

Съставки:

  • 450 г филе от сьомга без кожа
  • 1 скилидка чесън, грубо нарязана
  • ½ малка глава лук, нарязана на едро
  • 2 големи яйца
  • ½ чаша пълнозърнеста галета
  • 2 с. л. кориандър, нарязан на ситно
  • 1 чушка чипотле в адобо, нарязана на ситно
  • 1 ч.л. чили на прах
  • 1 ч.л. кимион
  • ½ ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер

Сладък и опушен сос Адобо

  • 1 чушка чипотле в адобо
  • 1 с. л. мед
  • ½ ч.л. чесън на прах
  • 1 с. л. кориандър, нарязан на ситно
  • 2 с.л. лека майонеза
  • ¼ чаша гръцко кисело мляко

Инструкции за сервиране: Пълнозърнести кифлички или обвивки от маруля, нарязани домати, нарязан лук

Указания:

  1. Загрейте фурната до (200 С).
  2. В кухненски робот добавете лука и чесъна. Пулсирайте, докато се накълцат на ситно. Нарежете сьомгата на големи парчета и я поставете в кухненския робот. Пулсирайте, докато сьомгата се смели и слепне, но не стане гладка паста. Ако пулсирате прекалено много, бургерите ще станат твърди.
  3. Прехвърлете сместа от сьомга в купа. Добавете яйцата, галетата, кориандъра и подправките. Разбъркайте, за да се комбинират. Оформете бургери и ги оставете настрана.
  4. Постелете лист за печене с пергаментова хартия. Напръскайте със спрей за готвене с незалепващо покритие.
  5. Подредете питките върху хартията за печене.
  6. Печете за 10 минути или докато се стегнат напълно.
  7. За да приготвите соса, нарежете чушката чипотле на ситно и смесете всички съставки в малка купа.
  8. Сглобете бургерите върху пълнозърнести кифлички със салата, домати и лук, ако желаете. Намажете горните кифлички с 1 с.л. от опушения сос адобо.




Предишна публикация
Следваща публикация

Оставете коментар

Моля, обърнете внимание, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани