Доверието на над 240 000 души

Научно доказано

Отстъпки за обем до 15%

Вашата количка

Средиземноморска салата с боб

Търсите свежо, ароматно и пълноценно ястие, което да подкрепи вашето здравословно пътуване? Тази рецепта за средиземноморска салата с боб е идеална както за пациенти с бариатрични заболявания, така и за всички, които търсят вариант за хранене с високо съдържание на протеини и ниско съдържание на мазнини! Богат на фибри боб, хрупкави зеленчуци, полезен за сърцето зехтин и пикантен лимонов сок, това ястие зарежда тялото ви с важни хранителни вещества, като същевременно задоволява вкусовите ви рецептори. Bean salad with serving spoon inserted

В тази рецепта акцентираме върху боба! Бобът е не само универсална съставка, но и истинска хранителна сила. Те са пълни с растителни протеини, фибри и важни витамини и минерали, които поддържат стабилна енергия, насърчават здравето на храносмилателната система и помагат да се чувствате сити по-дълго време. Точно затова те са звездата на това ястие!

Bean salad with serving spoon out of bowl

Тази рецепта за средиземноморска салата с боб е лесен и удобен за приготвяне на храна вариант, който допълва повечето диетични и бариатрични планове. Независимо дали ще я ползвате като лек обяд, гарнитура или ще я поднесете на парти, тази цветна салата е вкусен начин да се придържате към целите си за здравословно хранене, като същевременно се наслаждавате на вкуса и хранителността във всяка хапка.

Искате нещо свежо, ароматно и лесно? Тази средиземноморска салата с боб е за вас!

Готвене със CELEBRATE - Средиземноморска салата с боб

Сервира се: 8 Време за приготвяне: 15 минути


Съставки:

  • 2 кутии червен боб (по 15 унции), изплакнати и отцедени, или 3 чаши сварен боб
  • 1 консерва нахут (15 унции), изплакната и отцедена, или 1 ½ чаши сварен нахут

  • 1 малка глава червен лук, нарязана на кубчета (около 1 чаша)

  • 2 стръка целина, нарязани надлъжно на половинки или третинки и нарязани (около ¾ чаши)

  • 1 средна краставица, обелена, почистена от семената и нарязана на кубчета

  • ¾ чаша нарязан пресен магданоз

  • ¼ чаша зехтин екстра върджин

  • ¼ чаша лимонов сок (около 1 ½ лимон)

  • 3 скилидки чесън, пресовани или смлени

  • ¾ чаена лъжичка фина сол

  • Малка щипка люспи от червен пипер

Начин на приготвяне

  1. В малка купа разбийте заедно зехтина, лимоновия сок, чесъна и солта, докато се смесят добре. Изсипете дресинга върху салатата и разбъркайте, докато се смеси.
  2. В купа за сервиране комбинирайте готовите бобени зърна, нахута, лука, целината, краставицата и украсете с магданоз.

  3. Сервирайте веднага, за да придобие най-голям вкус, или оставете салатата да се маринова в хладилника, покрита, за няколко часа. Остатъците ще се съхранят добре, покрити и в хладилник, до 4 дни. Ако е необходимо, събудете остатъците с малко поръсена сол или капка лимонов сок.

Изтегляне на рецептата



Предишна публикация
Следваща публикация

Оставете коментар

Моля, обърнете внимание, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани