Доверието на над 240 000 души

Научно доказано

Отстъпки за обем до 15%

Вашата количка

Въздушен фритюрник карфиол хапки

Забравете за мазните храни за вкъщи! Тези хрупкави хапки от карфиол, приготвени в еър фрайър, са истински пробив. Те са изключително лесни за приготвяне, пълни с вкус и са идеалната здравословна закуска или предястие. Освен това, те са изненадващо засищащи и ще ви оставят с усещане за ситост и енергия.

Еър фрайърът прави магията си, като циркулира горещ въздух около карфиола, като запича краищата, докато вътрешността остава мека и перфектно сготвена. Резултатът? Закуска, която е трудно да спрете да ядете!

Ако търсите начин да добавите повече зеленчуци към диетата си, без да правите компромис с вкуса, тези хапки от карфиол, приготвени в еър фрайър, са отговорът. Те са перфектната комбинация от хрупкави, апетитни вкусове във всяка хапка.

Гледайте видеото "Готвене с Celebrate" по-долу за пълната рецепта:

ГОТВЕНЕ С CELEBRATE - Хапки от карфиол в еър фрайър


   Порции: 4 Време за подготовка: 5 мин Време за готвене: 15 мин


Съставки

  • 1 глава пресен карфиол

  • ½ ч.л. кошерна сол (или сол на вкус)

  • ½ ч.л. пушен пипер

  • ½ ч.л. куркума

  • ½ ч.л. кимион

  • ½ ч.л. смлян горчичен прах

  • ½ ч.л. риган

  • ½ ч.л. лук на прах

  • ½ ч.л. чесън на прах

  • ½ ч.л. черен пипер

  • 1.5 с.л. растително масло


Инструкции

  1. Изрежете карфиола и го нарежете на парчета с размери от 3 до 5 см. Добавете в голяма купа.
  2. Смесете всички сухи съставки и оставете настрана.
  3. Оваляйте парчетата карфиол с растителното масло и добавете сместа от подправки. Разбъркайте добре, за да се покрият всички.
  4. Предварително загрейте еър фрайъра за 5 минути на 200 °C.
  5. Поставете овкусения карфиол в кошницата на еър фрайъра или на тава и гответе на 200 °C за 15 минути, като разбърквате или разклащате кошницата 2-3 пъти по време на готвенето, за да постигнете равномерно запичане.
  6. Извадете от еър фрайъра и сервирайте веднага.


 

Предишна публикация
Следваща публикация

Оставете коментар

Моля, обърнете внимание, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани