Доверието на над 240 000 души

Научно доказано

Отстъпки за обем до 15%

Вашата количка

Средиземноморска салата с боб

Търсите свежо, ароматно и богато на хранителни вещества ястие, което да подкрепи вашето здравословно пътуване? Тази рецепта за Средиземноморска салата с боб е перфектна както за пациенти, подложени на бариатрична хирургия, така и за всеки, който търси опция за ястие с високо съдържание на протеини и ниско съдържание на мазнини! Пълна с фибри, хрупкави зеленчуци, здравословен за сърцето зехтин и свеж лимонов сок, това ястие зарежда тялото ви с основни хранителни вещества, като същевременно задоволява вкусовите ви рецептори. Салата с боб и лъжица за сервиране

В тази рецепта обръщаме внимание на боба! Повече от просто универсална съставка, бобът е истинска хранителна сила. Той е пълен с растителни протеини, фибри и основни витамини и минерали, които поддържат стабилна енергия, насърчават здравето на храносмилателната система и ви помагат да се чувствате сити по-дълго. Точно затова бобът е звездата на това ястие!

Салата с боб и лъжица извън купата

Тази рецепта за Средиземноморска салата с боб е лесен за приготвяне вариант, който допълва повечето диетични и бариатрични планове. Независимо дали я харесвате като лек обяд, гарнитура или я сервирате на парти, тази цветна салата е вкусен начин да останете на път с вашите цели за благополучие, като същевременно празнувате вкуса и хранителността във всяка хапка.

Жадувате ли за нещо свежо, ароматно и лесно? Тази Средиземноморска салата с боб е за вас!

 

ГОТВЕНЕ С CELEBRATE - Средиземноморска салата с боб

   Порции: 8 Време за приготвяне: 15 минути


Съставки

  • 2 консерви червен боб (по 15 унции всяка), изплакнати и отцедени, или 3 чаши сварен червен боб
  • 1 консерва нахут (15 унции), изплакнат и отцеден, или 1 ½ чаши сварен нахут

  • 1 малка червена лук, нарязан на кубчета (около 1 чаша)

  • 2 стръка целина, нарязани на половинки или трети по дължина и нарязани (около ¾ чаша)

  • 1 средна краставица, обелена, изчистена от семките и нарязана на кубчета

  • ¾ чаша нарязан пресен магданоз

  • ¼ чаша екстра върджин зехтин

  • ¼ чаша лимонов сок (около 1 ½ лимона)

  • 3 скилидки чесън, пресовани или нарязани на ситно

  • ¾ чаена лъжичка фина сол

  • Малка щипка люспи от червен пипер

Указания

  1. В малка купа, разбийте заедно зехтина, лимоновия сок, чесъна и солта до добре смесване. Изсипете дресинга върху салатата и разбъркайте до комбиниране.
  2. В купа за сервиране комбинирайте приготвените червен боб, нахут, лук, целина, краставица и украсете с магданоз.

  3. Сервирайте веднага за най-добър вкус или оставете да се маринова в хладилника, покрито, за няколко часа. Остатъците ще се запазят добре, покрити и в хладилник, до 4 дни. Ако е необходимо, освежете остатъците с малко сол или капка лимонов сок.

Изтеглете рецептата



Предишна публикация
Следваща публикация

Оставете коментар

Моля, обърнете внимание, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани